Hoeveel dakshingles heb ik nodig?

wordt meestal

Hoeveel dakshingles heb ik nodig?

Uw dak is een belangrijk structureel onderdeel van uw huis en een succesvol reroofingproject vereist een grote investering in tijd en geld. Omdat u zich tijdens de installatie geen fouten kunt veroorloven, raden wij u ten zeerste aan een professionele aannemer in te huren. Onze Find a Roofing Professional locator tool kan u helpen bij het vinden van de dakbedekking professional die bij u past.

Als je hebt besloten om het werk alleen te doen, helpen we je graag. Bekijk onze onderstaande schattingsrichtlijnen en ga naar Het juiste dak kiezen en dingen die u moet weten voor meer informatie.

Het schatten

Om te schatten hoeveel gordelroos je nodig hebt, schat je eerst de totale vierkante meters van het dakoppervlak. Meet hiervoor de lengte en breedte van elk vlak op het dak, inclusief dakkapellen. Verdeel vervolgens de lengte x breedte om de vierkante meters van elk vlak te krijgen. Bereken tenslotte de totale vierkante beelden van je dak door simpelweg de vierkante meters van elk van de vliegtuigen bij elkaar te voegen.
Dit sheddak heeft bijvoorbeeld één dakvlak. Meet eenvoudig lengte (A) x breedte (B): A x B = 120 ‘x 100’ = 12.000 vierkante voet voor de totale vierkante meters van het dak.

 
Dit zadeldak heeft twee vlakken. Dus, vermenigvuldig lengte (A) x breedte (B) om de vierkante meters voor elk vlak te krijgen. Voeg vervolgens de twee vlakken bij elkaar om het totale vierkante beeldmateriaal van het dak te bepalen:
Vliegtuig 1: 120 ‘x 100’ = 12.000 sq. Ft.
Vliegtuig 2: 120 ‘x 100’ = 12.000 sq. Ft.
Vlak 1 + vlak 2 = 24.000 vierkante voet voor de totale vierkante meters van het dak.

Dakoppervlakken worden gemeten in “vierkanten”. Een vierkant is een dakoppervlak van 100 vierkante voet. Om het aantal vierkanten op het zadeldak hierboven te bepalen, deel je het totaal van 24.000 vierkante voet door 100. Het resultaat is 240, en dit betekent dat je 240 vierkanten dakspanen nodig hebt om dat dak te bedekken. Het meest voorkomende type shingle, een drielingige of strookslinger genoemd, wordt over het algemeen verpakt in drie bundels per vierkant.

vierkante meter

Voor een nieuw dak hebt u ook dezelfde hoeveelheid onderlaag nodig. Dus, in het bovenstaande voorbeeld van een zadeldak, zou je 240 vierkanten underlayment nodig hebben. Underlayment wordt meestal geleverd in rollen van elk 4 vierkanten. Voor het afdekken van 240 vierkanten zijn dus 60 rollen underlayment nodig. Er is geen onderlaag nodig als u gordelroos direct op een bestaand asfaltdak aanbrengt.

Zorg ervoor dat u 10% toevoegt aan al uw materiële totalen voor trimtoeslag.Tot slot, als u vragen hebt over uw schatting, vraag dan een dakdekker bij u in de buurt. De meesten geven je graag een gratis schatting.

No Comments

Post A Comment